Twintigduizend euro bijeen gebracht in 2017 door de BBC-leden!

[rev_slider alias=”bbc-de-hoeve”]

Volgens jaarlijkse traditie werd de opening van het nieuwe BBC-seizoen weer in de Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag gehouden, samen met de overhandiging van de sponsorcheque. Deze keer door burgemeester Ellen van Selm van de gemeente Opsterland. Het totaalbedrag stijgt ieder jaar en werd in 2017 zelfs mooi afgerond tot 20.000 euro!

De Business Breakfast Club Drachten bestaat inmiddels zeven jaar en is ook vorig jaar weer gegroeid. Het ledenaantal is ondertussen gestegen naar 80 leden!

Burgemeester Ellen van Selm, tevens lid van het Comité van Aanbeveling van ‘de Hoeve’, werd bereid gevonden deze keer de sponsorcheque te overhandigen. “Toen ik drie jaar geleden burgemeester van Opsterland werd, mocht ik ook toetreden als comitélid van Aanbeveling en maakte ik voor het eerst kennis met de Ronald McDonald Hoeve”, vertelde de Opsterlandse burgemeester aan de aanwezige BBC-leden.

”Het is fantastisch wat iedereen hier doet voor de gezinnen die hier vakantie kunnen houden. Daar zijn we erg trots op”, aldus Van Selm, die vertelde dat ze regelmatig in het dorp gasten ontmoet die vol lof zijn over hun verblijf, zonder dat ze weten met de burgemeester in gesprek te zijn. “De ondernemers van de Business Breakfast Club Drachten tonen hun maatschappelijke betrokkenheid door hun lidmaatschap. Ik vind het geweldig om zoveel mensen hier vanochtend bijeen te zien en vind het een eer om de cheque van 20.000 euro te mogen overhandigen”, sprak de burgemeester vol bewondering.

Assistent-manager Nelly Brouwer van de Hoeve nam de cheque in ontvangst. “Met dit mooie bedrag kunnen we weer wensen vervullen en nog meer mogelijkheden bieden aan de vele gasten, die we hier ontvangen”, sprak ze haar dankbaarheid uit, namens de leiding en vrijwilligers.

BBC-voorzitter Onijdes Wijma bedankte de vrijwilligers van de Hoeve. die in de vroege donderdagochtend in weer en wind wederom klaarstonden om de gasten naar hun parkeerplaats te wijzen en de vrijwillgers die het uitgebreide ontbijt keurig verzorgden. De BBC-leden Univé verzekeringen en Accountantswerk Drachten, waren deze keer tevens gastheer voor het maandelijkse ontbijt. BBC-lid Univé bood de aanwezige leden een arrangement aan bij sc Heerenveen op 24 februari bij de wedstrijd tegen Excelsior, waar een VIP-arrangement verzorgd wordt en Univé als sponsor graag de opgegeven leden wil ontvangen. Mede-gastheer Robert Hoekstra van Accountantswerk in Drachten is al 18 jaar een vertrouwd adres voor accountant- en belastingzaken voor de ZZP- en MKB-ondernemer.

Het volgende ontbijt staat gepland op donderdag 15 februari bij Werkfactor. Geef u daarvoor op via deze website en neem gerust een introducé mee!

 

Tekst Marijke van der Hoek

Foto’s Rob Rotgers