Ontbijten tussen de kunst!

Het ontbijt op de derde donderdagochtend van mei vond plaats tussen de kleurrijke kunstwerken van Veenstra Kunsthandel aan het Moleneind. In het voorbijgaan oogt het pand kleiner dan het is, want na de entree komt een weelde van mooie (beeldende) kunst je tegemoet. De verrassing van de grootte en bijzondere inhoud van dit ‘winkeltje’ was daardoor bij de meeste leden groot.

Het ambachtelijke karakter van het bedrijf van de familie Veenstra ademt door de hele zaak, die meer dan een halve eeuw geleden opgericht werd. Nog steeds is de lijstenmakerij en het restaureren van (meest olieverf)schilderijen een vak apart. Ook voor kunstuitleen en vanzelfsprekend aankoop van kunstobjecten kan men hier terecht. De aanwezige leden konden tijdens het ontbijt een kijkje nemen in het zogeheten schone en vieze atelier, waar achterin de zaak de meeste werkzaamheden plaatsvinden.

Het ontbijt werd ook mogelijk gemaakt door De Meedenktank van Marti Koedijk, die in het kort samenvatte dat hij met zijn jarenlange expertise in het bedrijfsleven ondernemers kan verlossen van slapeloze nachten over zakelijke problemen, die voor Marti wellicht in een peuleschil zijn om op te lossen. Daarom heeft hij zijn bedrijf Meedenktank opgericht en staat hij ondernemers graag met raad en daad bij

BBC-voorzitter Onijdes Wijma heette in zijn openingswoord het nieuwste lid van Violis BV van harte welkom bij BBC. Manager Marc Stallinga van De Hoeve schetste de verbinding tussen de leden en De Hoeve met een mooi voorbeeld. Onlangs is een overtallig groot voetbaltafelspel door bemiddeling van BBC-lid Joan Boelens geschonken voor de speelzolder van De Hoeve in Beetsterzwaag. “Als ik dan hoor hoe jullie als ambassadeurs de boodschap doorgeven over onze activiteiten binnen De Hoeve aan niet-leden ben ik daar bijna sprakeloos van”, sprak Stallinga zijn dank uit aan de betrokken leden.