Ontbijt speciaal bij Kijlstra Personenvervoer & Ambulancevervoer

[rev_slider alias=”Kijlstra”]

Het is voor ons al laat vanochtend, meldt Rudy Verwoert van Kijlstra personenvervoer als eerste in zijn welkomstwoord aan de BBC-leden om 8 uur in de ochtend van donderdag 19 november. Bij een serviceverlenend bedrijf als Kijlstra wordt namelijk 7 dagen per week 24 uren per dag gewerkt. Het taxi- en ambulancevervoer is altijd paraat. Vandaar dat het ontbijt ook voor de BBC-leden ludiek werd aangepast. En dat betekende een frikandel speciaal op het uitstekend verzorgde en uitgebreide ontbijtbuffet!

Verwoert legde aan de ondernemers uit waarom het van oorsprong familiebedrijf de stap nam om te kiezen voor nieuwbouw aan de Ottolaan. ”Onze vestiging aan de Klim in Drachten werd veel te klein. En we moesten echt een keus maken. Vanzelfsprekend een bedrijfsrisico, maar dat is nu eenmaal ondernemen. Als het met de keuze tot uitbreiding mis zou gaan, dan heb je het tenminste geprobeerd.” Na de uitbreiding en nieuwbouw ging de ontwikkeling snel en houdt voorlopig nog niet op. Op het terrein parkeren inmiddels ook de bussen van Arriva, waar het Drachtster bedrijf een samenwerkingsverband mee heeft gesloten.

Het eerste contact met gastheer Kijlstra staat Marc Stallinga van de Ronald McDonald Hoeve nog helder voor de geest, vertelt hij de aanwezige BBC-leden. Toen Erica Terpstra in 2009 speciale gast was bij de Hoeve, belde de manager directeur Sietze Kijlstra of het vervoer gesponsord kon worden. Het antwoord was positief en door die ontmoeting volgde ook het lidmaatschap van de Business Breakfast Club. Sietze Kijlsta was helaas verhinderd bij het BBC-ontbijt, maar de directie werd die ochtend vertegenwoordigd door Roelof Kijlstra en Rudy Verwoert.

Na het bijzondere ontbijt werd een korte rondleiding aangeboden door het bedrijf, waar veel BBC-leden graag gebruik van maakten.