Krachtig fruitontbijt bij Vakgarage Terpstra!

Vakgarage Terpstra ontving op donderdag 20 april de BBC-leden in hun nieuwste locatie op het Industrieterrein De Hemmen. Aan de overkant, aan de Giek, is de andere locatie van dit Drachtster autobedrijf gevestigd. Samen met BBC-lid Fruitkracht uit Drachten werd het ontbijt deze keer georganiseerd. Een heel bijzonder ontbijt moet opgemerkt worden, waar fruit en gezondheid de hoofdmoot waren.

Voorzitter Onijdes Wijma kon in zijn welkomstwoord weer enkele nieuwe leden op de, inmiddels groeiende BBC-ledenlijst, bijschrijven. Health2Work Surhuisterveen, HRP Planontwikkeling en VRIEbalance werden hartelijk verwelkomd door de voorzitter.

Marc Stallinga van de Ronald McDonald Hoeve wilde graag een bijzondere actie delen met de leden, die hij in het bekende tv-progamma Kassa! had gezien. De actie #ikziejewel is speciaal voor de vergeten groep kinderen met een meervoudige ernstige beperking, waarvoor de ouders nu in deze tijd van een nieuw te vormen kabinet, extra aandacht willen vragen. De bureaucratie viert bijvoorbeeld hoogtij bij het aanvragen van tegemoetkoming in de hoge extra kosten en sommige ouders hebben hiervan zelfs een ‘bureaucratie-burnout’. Maar ook voor het levenslang zorgen voor een zwaar gehandicapt kind vragen de ouders meer aandacht. Stallinga vroeg alle aanwezige BBC-leden om met een groepsfoto hun steun te betuigen voor deze actie. En dat hoefde hij natuurlijk maar één keer te vragen, Huisfotograaf Rob Rotgers maakte een mooie foto van de groep om vooral veel te delen op social media!

Krachtig ondernemerschap!

Gastvrouw Jennie Terpstra herinnerde de manager van de Ronald McDonald aan zijn woorden van het vorige ontbijt in maart, waarin hij opmerkte dat Vakgarage Terpstra occasions te koop heeft voor een betaalbare prijs en dus ‘zo uit de broekzak te betalen’. Met de opmerking “Kijk rond, kies een auto uit en we hebben beiden een mooie dag”, gaf Jennie humoristisch aan dat natuurlijk ook de leden welkom zijn voor de aankoop van een mooie tweedehands auto.

Yvette Staal van Fruitkracht constateerde dat iedereen zich gelukkig wel bewust is van het nut van dagelijks eten van fruit en dat Fruitkracht, gevestigd aan de Tussendiepen in Drachten, hierop inspeelt met een krachtig ondernemersschap. Bij vele bedrijven in de vier noordelijke provincies, wordt door Fruitkracht (twee)wekelijks vers fruit bezorgd voor personeel, bezoekers of klanten, die vaak heel erg verrast worden met een fruitschaal in eigen huisstijl van het bedrijf.

In het bijzondere ontbijt voor de BBC-leden, was die ochtend tot ieders verrassing, vrijwel overal fruit in verwerkt. Bij vertrek kon ook iedereen nog de hoeveelheid vitamine C aanvullen met de mooie gevulde fles fruit, die als cadeautje werd meegegeven aan de aanwezigen.