BBC Ontbijt Schilderwerken Drachten

 

Familiebedrijf in hartje Drachten

Tekst: Alina de Boer – Frisse Oogst Communicatieregisseurs

De eerste dag van de lente begint stralend met een heerlijk ontbijt midden in het bruisende centrum van Drachten. We worden hartelijk welkom geheten op de Zuidkade 60, bij Schilderwerken Drachten BV.

Tussen de verfblikken en -kwasten luidt Onijdes stipt om 8 uur met een beugel van een verfroller de bel. Dit laat een blijvende herinnering achter aan dit ontbijt. Schilderwerken Drachten viert dit jaar het 45-jarig bestaan en dat is wel een applaus waard!

Van vader op zoon

Schilderwerken Drachten is een echt familiebedrijf dat overgegaan is van vader op zoon. Het gebouw werd destijds nieuwgebouwd, midden in het centrum. Gilbert vertelt: ‘Dat is een bewuste keuze, we zitten letterlijk tussen onze klanten, op een mooie zichtlocatie in het centrum van Drachten. Mensen fietsen hier op elk tijdstip van de dag voorbij’.

Gilbert nam de schilderskwast in 2002 over van zijn vader en runt inmiddels samen met zijn broer Marcel dit mooie schilderbedrijf. ‘Van nieuwbouw, onderhoud, restauratieschilderwerk, behangwerk, ambachtelijk schilderwerk, spuitwerk, stucwerk, vergulden, letterzetten. Je kunt het zo gek niet bedenken en we doen het. We hebben alle kwaliteiten ook nog eens in eigen huis. Dit zorgt voor korte lijnen en we kunnen onze klanten volledig ontzorgen’.

Verhaal uit de Hoeve

Marc sluit af met een blog geschreven door een meisje met een spierziekte. Zij logeerde kortgeleden in de Hoeve voor een vriendenweekend: ‘Ik blik terug op dit weekend als een van de beste weekenden van mijn leven. Ik heb gelachen, gehuild, kunnen genieten van de natuur en heb mijn vrienden nog beter leren kennen. Dit allemaal dankzij het Ronald McDonald Kinderfonds en de Hoeve’. Daar doen we het voor!

Lees hier de hele blog