BBC Ontbijt Ricoh Business Center Noord

Ricoh | Partner in printen en digitalisering

Tekst: Alina de Boer – Frisse Oogst Communicatieregisseurs

Op deze zonnige septemberochtend heten de heren van Ricoh Business Center Noord ons hartelijk welkom. Vanuit het kantoor, pal aan de A7, zien we de ochtenddrukte langzaam op gang komen. Onijdes opent stipt om 8 uur het ontbijt.

Succesvolle Ronald McDonald Regatta

We blikken kort terug op de Ronald McDonald Regatta vorige week. ‘Het was niet alleen een prachtige dag om te zeilen, maar ook in de gesprekken met ouders hoor je het verschil dat de Ronald McDonald Hoeve maakt’, vertelt Onijdes. Er werd 31.000 euro opgehaald waar De Hoeve weer mooie dingen van kan doen voor de zorgintensieve kinderen en hun gezinnen.

Klaar voor de toekomst met Ricoh

Ricoh kennen we vooral als fabrikant van printapparatuur. ‘We helpen klanten met twee zaken: printen en digitalisering. En daar zijn we ook goed in’, vertelt salesmanager en mede-eigenaar Rutmer Wijmenga. ‘Beiden hebben te maken met toekomstbestendigheid. Hoe print je bijvoorbeeld vanaf verschillende mobiele devices en hoe waarborg je de veiligheid van bedrijfsgevoelige informatie? Tegelijk helpen we ook met meedenken in bijvoorbeeld efficiency en duurzaamheid. CO2-neutraal printen behoort bijvoorbeeld tot de mogelijkheden.’

Terugblik zomervakantie in De Hoeve

Ook de Ronald McDonald Hoeve print inmiddels een stuk efficiënter en goedkoper, vertelt Marc. We kijken terug op een succesvolle zomervakantie, met de maanden juli en augustus 100% volgeboekt. De Hoeve maakt een verschil voor gezinnen met een zorgintensief kind, zodat ouders of verzorgers weer echt even op kunnen laden.

‘Het mooiste was dat mijn zoon in de rolstoel hier zelf kan koken.’ leest Marc voor uit het gastenboek. ‘Het in hoogte verstelbare aanrechtblad maakt mogelijk dat het kind heel veel plezier beleeft van kleine dingen die anders niet mogelijk zijn, zoals helpen in de keuken. Die kleine dingen dragen bij aan een prachtige vakantie.’ Daar doen we het voor!