BBC Ontbijt Refital

Opening door Onijdes Wijma met dank aan Joan Boelens dat wij aanwezig kunnen zijn bij de watersportvereniging. Een vereniging waar je allerlei watersporten kan beoefenen maar zelfs zijn deuren opent voor een klaverjas avond.

De planning voor het gehele jaar is op orde. Later zullen wij onze leden op de hoogte brengen van een spectaculaire opening in het nieuwe jaar.

Joan Boelens neemt het woord over en wil hier graag zijn woord linken aan een mooie metafoor. Het boek “de gelukkige vereniging”. Wat maakt iemand gelukkig om in het verenigingsleven te werken en hoe kan je deze metafoor doortrekken naar je eigen bedrijf. Je krijgt hier ontzettend veel energie van en het heeft een grote maatschappelijke waarde. Tevens is Joan voorzitter van de ondernemers vereniging Drachten. Hij probeert hier ook de juiste talenten in te zetten en de juiste verbinding te zoeken. Zo krijg je een enorme gezamenlijkheid en waardering binnen het verenigingsleven. Joan probeert middels alle deuren open te zetten om een mede eigenaarschap gevoel te creëren.

Wat een mooie link naar de hoeve is, is dat ze binnen de watersport vereniging op dit moment bezig zijn met inclusief sporten. Het plan ligt er om met een tillift mogelijkheden te geven voor bijvoorbeeld gasten van de hoeve zodat ook zij een heerlijke dag op het water kunnen beleven. Dit geeft je als voorzitter zoveel energie.

Marc neemt het woord over van Joan. Uiteraard als oud radio man wel met microfoon. Energie zoals Joan het verwoord is zeker voor Marc het thema binnen de hoeve. Dat is waar je het voor doet. De hele zomer was de hoeve volgeboekt, en tevens is de beleeftuin geopend per 1 september. Het jeugdjournaal heeft een mooie reportage gemaakt en ook ambassadeur Jan Versteegh heeft een mooie film van hoe een dag in de hoeve eruit ziet. Dit jaar stevenen ze af op de meeste bezoekers ooit gehaald. Dit is uiteraard heel tegenstrijdig, fantastisch dat je deze gasten kan ontvangen maar de reden van hun komst  is uiteraard wel anders als een reguliere vakantie.

Marc heeft een mooi verhaal meegenomen uit het gastenboek over Hylke en zijn familie. Hylke gaat steeds verder achteruit waardoor een gewone vakantie zonder aanpassingen niet meer mogelijk is. Ze hebben genoten van de hoeve en de omgeving. Het mooie uit dit verhaal is dat tijdens deze vakantie genoeg tijd en aandacht voor de broertjes en zusjes. De familie sluit af dat ze zeker weer terug willen komen, en dat is toch het mooiste compliment dat je kan ontvangen als organisatie.

Het ontbijt verzorgd door Triviant staat klaar, en na deze mooie woorden geniet iedereen van het heerlijke ontbijt. Een mooie start van een reeks nieuwe bijeenkomst voor de tweede helft van dit jaar.