BBC Ontbijt Paviljoen de Leijen

Donderdagmorgen 15 december 8:00 uur, het is nog donker maar de bel klinkt voor het BBC ontbijt van december. We zijn te gast bij Pier en Mascha Hager van Paviljoen de Leijen. Pier is al sinds jaar en dag lid van de Business Breakfast Club Drachten. Ook heeft hij al een paar keer een ontbijt gefaciliteerd hier aan de oevers van de Leijen, die op deze mooie winterochtend er uitziet als in de tijd van Anton Pieck.

Na het welkomswoord van voorzitter Onijdes Wijma komt Pier aan het woord. Hij geeft aan een bijzonder verhaal te hebben voor deze ochtend. Normaal is het een praatje waar het organiserende bedrijf mee bezig is, maar Pier heeft het deze keer over Djoeke.

Djoeke is een ex-personeelslid waar Pier door de jaren heen af en toe nog contact mee heeft. Djoeke is erg ziek en moet voor een goede behandeling eigenlijk naar Barcelona. deze behandeling wordt helaas niet vergoed en daarom vraagt Pier erover na te denken hoe we in deze tijd voor kerst om elkaar kunne denken en misschien iets kunnen doen voor Djoeke.

De crowdfundingspagina is: https://helpdjoekehopen.nl/

Hierna neemt Marc het woord en zegt hier weinig aan toe te voegen.

Wel geeft hij aan dat hij vanaf februari 2023 aan de slag gaat als directeur van de school in het dorp waar hij woont. Zijn werk bij de RonaldMcDonald Hoeve zal hierdoor dus ophouden en we zullen Marc daarom missen bij de ontbijten. De volgende keer, het 100e ontbijt zal zijn laatste eerst zijn als manager van de Hoeve. Marc, bedankt voor de vele mooie jaren waarin je een stempel hebt gezet op de samenkomsten van de BBC’s in Friesland!!

Foto’s: Sieta Stel Fotografie