BBC Ontbijt Marqant Moar!

 

Krachtige combinatie van onderwijs en ondernemen

Tekst: Alina de Boer – Frisse Oogst Communicatieregisseurs

Op deze zonnige ochtend in april schuiven we aan voor het ontbijt bij Marqant. Op de derde verdieping met een prachtig uitzicht op het Laweiplein en tegenover Moar! Community heten studentes van de opleiding directiesecretaresse van de ROC Friese Poort ons hartelijk welkom.

Ook verwelkomen we twee nieuwe leden: Frederique Broeze van Fredes afscheid en uitvaart en Warner Veltman van Smids en Schakel. Van harte welkom!

Samenwerken binnen Moar! Community

“Gelijkgestemde bedrijven werken met elkaar samen binnen Moar! Community”, vertelt Andrea van der Werf. Moar! verhuurt kantoorruimtes met een plus. Op locaties in het centrum en met gedeelde faciliteiten. In de pauze kan het personeel lekker het centrum in en met de nieuwe locatie Marqant, waarin ook de Friese Poort gehuisvest is, komen onderwijs en bedrijfsleven steeds meer met elkaar in contact. Dat zorgt voor een krachtige combinatie!

Studenten en ondernemers verbinden

De routing in het gebouw werd bijvoorbeeld vormgegeven door studenten grafisch design. “In alle opleidingen wil ROC Friese Poort de verbinding met het werkveld tot stand brengen”, vertelt directeur Folkert Sonsma. Waar kan dat beter dan door de scholing ook op deze dynamische plek, tussen het bedrijfsleven, vorm te geven? Zo wordt het ondernemende karakter van de opleidingen extra gestimuleerd.

Marc sluit af met een mooi bericht van een gezin dat een weekend in De Hoeve verbleef: “Dit was onze eerste vakantie bij het Ronald McDonald Kinderfonds, maar zeker niet de laatste! Bedankt sponsors en vrijwilligers!”. We maken dit met elkaar mogelijk en dat wordt bijzonder gewaardeerd.