BBC Ontbijt HRP Planontwikkeling in de Hoeve

BBC Ronald McDonald Hoeve Beetsterzwaag, 16 januari 2020

10 jaar BBC Drachten start met fantastische opbrengst voor de Hoeve

Tekst: Alina de Boer – Frisse Oogst Communicatieregisseurs

Gurbe Douwstra is de speciale gast tijdens het eerste ontbijt van 2020. Met zijn nummer Cliffs of Moher staat hij ook dit jaar weer op nummer 1 in de Fryske Top 100. Hij overhandigt de cheque met de fantastische opbrengst van €21.500,- namens de BBC aan Lisette Lambeck, assistent-manager van de Ronald McDonald Hoeve.

‘Op deze plek, in de woonkamer van de Hoeve in Beetsterzwaag, werd 10 jaar geleden de Business Breakfast Club Drachten opgericht’, blikt Trea Westra terug. ‘Van een handvol enthousiaste leden zijn we gegroeid naar een netwerk van 86 leden. We zijn er trots op dat we gegroeid zijn in deze jaren en zo bijdragen aan het goede werk dat de Hoeve doet voor gezinnen met zorgintensieve kinderen.’

10-jarig jubileumfeest

‘Het 10-jarig jubileum gaan we groots vieren in juni, tijdens het laatste ontbijt voor de zomer,’ vertelt Trea. ‘Houd er al vast rekening mee in jullie agenda. De BBC’s van Leeuwarden en Heerenveen sluiten hier ook bij aan. Natuurlijk gaan we dan ook iets bijzonders doen voor de Hoeve,’ verklapt ze alvast.

Ontbijt van HRP Plantonwikkeling

Hayo Raderdersma van HRP Planontwikkeling sponsort deze morgen het ontbijt, verzorgd door vrijwilligers van de Hoeve. Voordat we genieten van de heerlijke broodjes neemt Gurbe eerst de gitaar ter hand: de troubadour van Fryslân vult de zaal met de warme klanken van zijn Cliffs of Moher.