BBC Ontbijt Het Witte Huis

Warme kerstsfeer bij ontbijt in Het Witte Huis

Tekst: Alina de Boer – Frisse Oogst Communicatieregisseurs

Deze wintermorgen in de bosrijke omgeving van Het Witte Huis is alles nog donker, maar binnen staat de verse, warme koffie klaar. De kerstboom en de kaarsjes staan aan en Gerben en zijn collega’s hebben het restaurant fantastisch in kerstsfeer gehuld.

Terugblik succesvol 2019

Jan Rikus Talsma van bouwbedrijf Talsma verwelkomen we als laatste nieuwe lid van 2019. Voorzitter Onijdes blikt terug op een succesvol jaar, waarin we veel introducés en veel nieuwe leden verwelkomden. ‘Jullie nemen graag nieuwe mensen mee en dat betekent dat jullie de BBC zelf ook leuk vinden’, vertelt Onijdes. ‘We zijn trots op het afgelopen jaar, op de stuurgroep en natuurlijk op onze leden! De sfeer is goed, de opkomst is goed en dat is natuurlijk goed voor het doel dat we steunen: de Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag.’

Het Witte Huis voor iedereen

Terwijl de hotelgasten tussendoor nog een ontbijtje krijgen geserveerd, vertelt onze gastheer Gerben hoe Het Witte Huis voor iedereen toegankelijk wil zijn: ‘Heb je net de hond uit gelaten en heb je vieze laarzen? Dan ben je hier welkom. Ook als je een feest of partij wilt vieren, dan kun je bij ons terecht. De bezetting op zaterdagen en zondagen is erg groot. Daarom betrekken we de vijverzaal, die we nu alleen nog gebruiken voor feesten en partijen, vanaf komend jaar ook bij het restaurant. Zo krijgen we een grotere capaciteit in het restaurant en kunnen we de zaal ook nog steeds als feestzaal gebruiken.’

Ook bij Het Witte Huis kijken ze uit naar een rustiger periode aan het einde van het jaar, maar eerst is er nog de gezellige kerstdrukte. We schuiven aan bij een heerlijk ontbijt, van scrambled eggs en bacon tot verse croissants, yoghurt met muesli en vers fruit. Onze gastheer weet zeker hoe hij zijn bezoekers in de watten moet leggen.

Voordat we van de Kerstdagen gaan genieten, is het voor de meeste ondernemers nog even druk, maar we wensen iedereen goede feestdagen toe, waarin we lekker tot rust komen – als dat kan. Dan gaan we fris en fruitig het nieuwe jaar weer in.