BBC Ontbijt Havelaar en van Stolk

Geen risico op een nat pak door Havelaar & van Stolk

Tekst: Alina de Boer – Frisse Oogst Communicatieregisseurs

Terwijl de februariregen tegen de ramen van Werkfactor striemt, heet Onijdes ons een warm welkom op deze vroege ochtend. Gastheer van dit ontbijt – Niels Hamoen van Havelaar & van Stolk – koos voor deze locatie dichtbij, in plaats van het kantoor aan de Coolsingel in Rotterdam.

Meedenken in risico’s  Als registermakelaar in assurantiën denkt Havelaar & van Stolk mee in risico’s, maar ook in ambities en doelen. Daar vertelt Niels straks meer over, maar eerst heten we Martijn Hoekstra van BTER Financieel welkom als nieuw lid van onze Business Breakfast Club Drachten. De ambitie van BBC Drachten blijft om de ongedwongen sfeer in 2020 te behouden. Dit jaar staat ook het 10-jarig jubileum van de Hoeve op de rol, dat wordt natuurlijk gevierd!

Soms kun je niet zonder koffie ‘Ik vertegenwoordig Havelaar & van Stolk’, vertelt Niels. ‘We denken inderdaad mee in risico’s, maar willen vooral praten met ondernemers over kansen en doelen die je wilt bewerkstelligen. Soms is dat heel lastig en soms is het de waan van de dag. Soms kun je niet zonder koffie. Dat is gewoon een feit.’ Waarop de zaal instemmend lacht. ‘Maar hoe kun je jouw doelen nou behalen?’, vervolgt Niels.

Experimenteer met je ogen dicht  ‘Dat doen we in drie woorden: verdiepen, verbreden en toepassen.’ Om dat te illustreren, trekt hij Marcel van Schilderwerken Drachten uit het publiek. ‘Neem de ruimte waar we nu staan in je op’, begint Niels. ‘Vervolgens doe je je ogen dicht en stel ik je een aantal vragen: “Wat heb je nou gezien? Wat viel jou op?”’ Marcel geeft zich enigszins onwennig over aan het experiment en somt op: ‘Een kroonluchter, oranje stoelen en de wandbekleding.’ ‘Kijk dat is nou mooi,’ merkt Niels op. ‘Jou valt precies op, wat jullie vakgebied is.’

Risico betekent kans en gevaar ‘Maar waarom vallen jou bepaalde dingen op? Wat beweegt je en welke kant wil je op? Als je je doelen wilt behalen, waarom maak je dan bepaalde keuzes?’ Dat zijn vragen waarover Niels met ondernemers in gesprek gaat. Bij doelstellingen liggen altijd belemmeringen op de loer. Risico’s. In het Chinees betekent het woord risico zowel kans als gevaar. ‘Zo zie je kansen en zaken die je misschien wilt voorkomen en op maat verzekeren’, gaat Niels verder. ‘Maar is het noodzakelijk? Is er aanleiding toe? Die vragen stel ik natuurlijk eerst.’

Tijdens het ontbijt is er ruim de gelegenheid om Niels te bevragen. Het risico op een nat pak heeft hij deze morgen al voor ons gedekt. Bij de uitgang staan paraplu’s van Havelaar & van Stolk voor ons klaar.