BBC Ontbijt Frisse blik op werk en HRP planontwikkeling

Onijdes Wijma heet ons welkom in de huiskamer van De Sluisfabriek aan de Tussendiepen in Drachten. Ons vaste decor tijdens de Corona epidemie.

Hij bedankt daarom ook Trea Westra dat we wederom gebruik mogen maken van deze mooie locatie. Het ontbijt wordt gefaciliteerd door Hayo Radersma van Planontwikkeling en Wietze Knol van Frisse Blik op werk.

Wietze Knol krijgt het woord en begint te vertellen over werk. We zijn er allemaal mee bezig. Ondertussen komt zijn collega Maria binnen, zij is zelfstandig arbeidsdeskundige en zij werken nauw samen.

Wat maakt dat je gisteravond je wekker hebt gezet en hier nu naar toe bent gegaan? En dat je straks naar je werk gaat? Wat maakt dat je hier zin in hebt?

Enkele weken geleden was Wietze in gesprek met een journalist van de Trouw. Hij zei het volgende: Zin is een gemoedstoestand waarin je bent als je zinnen geprikkeld zijn, je zintuigen het schone waarnemen, je volzinnen betekenis hebben en je louter zinvolle doelen voor ogen hebt.

Zinnelijk, zintuigelijk, zinrijk en zinvol dus. Wietze sluit af en geeft aan dat je als werkgever echt invloed hebt op het maken van zin, meer dan je denkt …

Agnes vertelt ons de laatste nieuwtjes over de Hoeve. Ze hopen ons voor de zomer te kunnen voorstellen aan de nieuwe manager, de sollicitatiegesprekken zijn namelijk in een ver gevorderd stadium. Vervolgens kijken we naar een filmpje waarin we zien hoe de Hoeve een re-styling heeft gekregen, het is prachtig geworden.

Re-styling Hoeve

Dit vond Britt ook, zij verblijft momenteel in de Hoeve. Britt is linkszijdig verlamd, heeft epilepsie en zit in een rolstoel. Zij ervaart de Hoeve als haar tweede thuis en kan hier heerlijk tot rust komen. Britt en haar ouders waren ook te gast bij de Thuis Trophy, een autorally evenement waar zij de deelnemers vertelden over het belang van een aangepast vakantiehuis zoals de Hoeve.