BBC Ontbijt Fit20 Sûnenz

 

Lekker Fit en Sûn

Tekst: Alina de Boer – Frisse Oogst Communicatieregisseurs

Deze zonnige Valentijnsochtend stroomt het restaurant bij Sûnenz vol. We zien veel nieuwe gezichten van introducees. We hopen dat jullie je welkom voelen en dat jullie hart ook sneller gaat kloppen voor de Hoeve. De bel luidt en Onijdes verwelkomt twee nieuwe leden: BAASZ Advocaten met Gerard Berghuis en Aniek Braamhaar en Ricoh Business Center Noord met Baris Bayrak. Wie weet zit er deze Valentijnsdag nog een nieuwe match in!

Fit in 20 minuten

Fit in 20 minuten per week zonder te zweten. Kan dat? Otto van der Wal van fit20 Drachten laat ons in een video met onderbouwing zien hoe dat werkt. ‘Door de langzame en gecontroleerde bewegingen word je naar het spierfalen gebracht. Zo prikkel je de diepliggende spiervezel die je normaal in het dagelijks leven en tijdens het sporten niet of nauwelijks prikkelt. Het mooie van het menselijk lichaam is dat de spieren zich aanpassen aan de prikkel die ze op dat moment ondergaan, waardoor je je na een aantal weken fitter, vitaler en energieker gaat voelen’, vertelt Otto. Het kan dus echt: in twintig minuten per week fitter worden zonder te douchen of om te kleden. Geen excuus dus om het na het ontbijt niet direct zelf te ervaren in de studio.

Sûnenz: gezond ouder worden

‘Hoe word je nou zo gezond mogelijk ouder? Daar richt Sûnenz zich op’, vertelt Michel Dijkman. ‘Alleen samen kunnen we de dag van morgen beter maken. We hebben gezondheidsproblematiek in Nederland en ook in Friesland. In de cijfers zien we dat je kwetsbaarder wordt als je ouder wordt. Sûnenz start in maart met SûnAdvies – een gezondheidscheck met een advies op maat om gezond oud te worden. Want dat we allemaal ouder worden, is wel duidelijk. Ook kijken we vooruit met SûnLab. Op basis van vragen van de klant kijken we hoe technologie kan ondersteunen. Samenwerking met partners zoals Fit20 is hierbij onmisbaar.’

Home is where the heart is

Als afsluiter kijkt Nelly Brouwer van de Hoeve vooruit naar de voorjaarsvakantie. De Hoeve zit nagenoeg twee weken helemaal vol met gezinnen waarvan in ieder geval één kind zorgintensief is. De Hoeve biedt hen een tijdelijk thuis, dat past precies bij de slogan: Home is where the heart is. Bij de uitgang ligt er voor iedereen een hartje met pepermuntjes van de Hoeve. We wensen jullie een mooie en liefdevolle dag!