BBC Ontbijt Donker Veenstra

Hoe anders was het binnenkomen bij het bedrijf van DonkerVeenstra ten opzichte van de vorige keer keer dat we hier zijn ontvangen door Klaas Veenstra en Reint Donker. Voor velen was het alsof we hier heel recent geweest waren maar de laatste keer was toch echt op 17 februari 2022. Een van de eerste bijeenkomsten die we destijds live hebben gehouden na corona, en terwijl toen de storm Dudley voorbij raasde was het deze donderdag rustig weer.

Onijdes opent het ontbijt op de locatie De Giek 16, de straat die bijna een installatiestraat genoemd kan worden met alle bedrijven die hier zitten. De BBC in Heerenveen en Leeuwarden hebben afgelopen tijd hun ontbijt samen gedeeld, ze hebben momenteel minder leden, daarom een oproep vanuit BBC Drachten, mocht je bedrijven of contactpersonen kennen in deze omgeving dan zou het top zijn dat je ze hier op attendeert.

Klaas Veenstra neemt het woord, de vorige keer dat we bij hun op bezoek kwamen, en de ambities bespraken, hadden ze 30 man personeel in dienst, nu goed 2 jaar verder hebben ze 60 personeelsleden in dienst. Ze zijn hier natuurlijk super trots op! In 2018 zijn ze gestart, zowel Reint als Klaas komen beide vanuit de installatietechniek . Dit maakt dat ze projecten van A tot Z kunnen begeleiden. Een mooi voorbeeld hiervan is de samenwerking met de Ronald MacDonald hoeve, samen kijken naar een stuk verduurzaming en energiebesparing voor de hoeve en dit uit te rollen tot een plan en een planning.

Er zijn diverse wet en regelgevingen voor de vele duurzame installaties waar ze als bedrijf aan moeten voldoen. Klaas gooit er een paar mooi termen uit die ons allen wellicht niets zeggen maar waar wel uit blijkt hoe professioneel deze organisatie is. Ze zijn inmiddels ook een erkend leerbedrijf, om zo hun toekomst te garanderen op personeelsgebied. Mooi voorbeeld hiervan is dat ze nu zelfstandige servicemonteurs en zelfstandige elektromonteurs in dienst hebben. En vol trots benoemd Reint dat ze op dit moment een chef-monteur van 23 jaar in dienst hebben. Prachtige ontwikkelingen op dit gebied.

Een greep wat ze voor ons zouden kunnen betekenen? Denk eens na over labeling naar C, installatiewerk, service en onderhoud, zonnepanelen of heel actueel accu opslag.  Een mooi bedrijf waar de trots en goed werkgeverschap duidelijk naar voren komt.

Marjan haakt in op de afspraak die ze vrij recent heeft gehad met DonkerVeenstra over aardgas vrij maken van het gebouw en zonnepanelen. Als je een dag uit het leven van Marjan op de hoeve zou meemaken, zit je het ene moment in duurzame afspraken om vervolgens doodleuk een zadel van een fiets naar beneden te schroeven. Zou men dit bedoelen met “alle overige werkzaamheden?”.

Op dit moment zijn er gasten in de hoeve die hier vanuit revalidatie Friesland zijn. Volgende week is hun laatste week na een periode van 4 maanden. Marjan is op zoek naar rituelen voor deze bijzondere periode op het moment dat je afscheid neemt van gasten. Dus alle tips en ideeën zijn welkom.

Met de woorden koester je rituelen als organisatie sluiten we af en genieten we van een heerlijk ontbijt met tussendoor een rondleiding door het bedrijf van Klaas en Reint.