BBC ontbijt Bouwbedrijf Talsma

Het is donderdagochtend 16 februari 08:00 uur. Langzaam wordt het alweer licht buiten als we beginnen met het tweede BBC ontbijt van dit jaar. Vandaag zijn we te gast bij Bouwbedrijf Talsma aan de Tussendiepen 45.

Na het welkomstwoord van voorzitter Onijdes Wijma komt Jan Rikus aan het woord. Hij heet ons welkom in zijn familiebedrijf, wat hij samen met zijn broer en neef runt. Het is begonnen bij hun ‘oerpake’ in 1923. Inmiddels staat dus de vierde generatie aan het roer en vieren ze dit jaar hun 100-jarig jubileum.

Talsma werkt met veel vaste opdrachtgevers. Het gemeentehuis, ziekenhuis en woningbouwvereniging zijn hiervan mooie voorbeelden. Ook komt Talsma veel bij particulieren. Bouw is een boeiend vak, samen maken we regelmatig weer iets nieuws. Er is veel mogelijk. Niet voor niks wordt Talsma regelmatig gevraagd om te bouwen onder architectuur. Net als bij andere bouwbedrijven is personeel schaars. Talsma is nog op zoek naar goede timmermannen.

Vrijwilliger Willemijn vertelt namens de Ronald McDonald Hoeve. Willemijn is als sinds het begin van de Hoeve vrijwilliger. Ze vertelt o.a. over Anne, het meisje dat na een ernstig ongeluk op 10 maart 2020 waarbij ze werd overreden door een Connexionbus, een lange periode doorbracht in het Amsterdam UMC. Na tweeënhalve maand in het AMC start Anne aan een 4,5 maand durend revalidatietraject in Beetsterzwaag. Opnieuw kan het gezin dicht bij haar zijn. Dit keer in de Hoeve, vakantiehuis van het Ronald McDonald Kinderfonds.

In 2022 loopt Anne samen met haar moeder over de finish van het HomeSportsEvent, het is een wonder dat Anne weer kan lopen. Dit is een event waar je met een team 24 uur lang non-stopt rent, wandelt of fietst voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Ook vanuit de Hoeve doen we dit jaar mee.

Onijdes sluit af met dat het toch nog een beetje onwennig voelt zonder Marc. Marc Stallinga heeft vorige maand afscheid genomen en is inmiddels gestart als directeur op basisschool de Sprankeling.