BBC Ontbijt bij Fruitkracht

19 oktober 2023 door Maaike Praamstra

Donderdag ochtend 19 oktober 2023, het is nog donker als we warm worden ontvangen door Yvette Staal van Fruitkracht. We zitten letterlijk tussen de fruitkistjes als onze voorzitter Onijdes Wijma vertelt dat hij in 2018 Fruitkracht heeft beoordeeld voor de Ondernemersprijs in de categorie starter. Hij vindt het mooi om te zien hoe het bedrijf inmiddels is gegroeid en verhuisd, en vindt ze dan ook nog steeds de terechte winnaar van dat jaar.

Yvette Staal neemt ons mee in de ontwikkelingen van Fruitkracht. Klein begonnen met twee medewerkers en inmiddels gegroeid naar een bedrijf met 30 medewerkers. Ook zijn ze bijvoorbeeld bezig om hun wagenpark te vervangen door alleen nog maar elektrische voertuigen. Ze sluit af met een mooie (nieuwe) bedrijfsfilm. 
https://www.linkedin.com/posts/fruitkracht_activity-7111448566815952896-ELST?utm_source=share&utm_medium=member_desktop (hier te zien).

Marjan Postma vertelt ons dat het in de Hoeve lekker druk is, ze zitten midden in de herfstvakantie periode. Ook hebben ze onlangs een school ontvangen voor een schoolreisje, een mooie manier om op minder drukke tijden de Hoeve in te zetten. 

We genieten van een goed verzorgd ontbijt van Acces, aangevuld met heerlijk lokaal fruit van Fruitkracht. Om 09:00 uur sluiten we de ochtend af en vertrekken we allemaal met een fles verse sap onder onze arm naar huis.

Fruitkracht bedank!