BBC bij HEMA

16 november 2023

Op deze prachtige en heldere donderdagochtend 16 november schuifelt iedereen rustig binnen op een hele vertrouwde locatie in Drachten. Een warm welkom, buiten branden de kaarsen, en het personeel ontvangt je in het restaurant van De Hema met heerlijke koffie. Onijdes neemt de microfoon voor de opening in de hand, de bel rinkelt. Het kan natuurlijk niet ontbreken, na de opening om het stokje over te dragen aan onze gastheer Marco Steendam met een opmerking over de marketingstunt van de tompoes.

Marco heet ons van harte welkom in het vernieuwde restaurant van de Hema. En ja de stunt van de Hema “waarom iets crom maken wat recht is? ” krijgt een vervolg voor het andere product wat men echt aan de Hema linkt; de rookworst “waarom recht maken wat krom is”.  Mooi op ingespeeld door de marketing van de Hema. Een plek wat bezocht wordt door jong en oud. Vaste gasten die in de ochtend vanaf half 9 een heerlijk ontbijt nuttigen en de jeugd heeft deze plek ook zeker ontdekt. Ze zitten regelmatig met hun laptop bij elkaar om hun studie opdrachten vorm te geven. Ook voor  de Hema is duurzaamheid erg belangrijk. Zo is het dak recent volledig gerenoveerd en is het bedrijf van het gas af en werkt met een warmte koude systeem. Een heerlijke plek midden in het centrum voor jong en oud.

Marjan heeft namens de Hoeve een speciale gast meegenomen. Irene deelt haar bijzondere en indrukwekkende verhaal over dochter Roos. Roos is rond 2 jarige leeftijd gediagnosticeerd met het syndroom van Lennox-Gastaut. Het kamperen waar het gezin zo van hield en waar ze juist zo weinig mogelijk eisen aan stelden is voor hun niet meer haalbaar. Ze zijn afhankelijk geworden van hulpmiddelen en aanpassingen en juist dan is het belangrijk dat je op vakantie kan om even met elkaar op adem te kunnen komen in een andere omgeving als die van thuis. En dat is gelukt, afgelopen oktober hebben ze genoten van hun verblijf op De Hoeve. De mooie omgeving , de historie van Beetsterzwaag en alle faciliteiten zoals de manege naast De Hoeve heeft het gezin meer dan verrast. De zorg voor Roos kan niemand uit handen nemen maar door alle leuke “twinkel” activiteiten wel even doen vergeten geeft Irene aan. En de twijfel of er wel een vakantiegevoel kan zijn als je 30 minuten van je eigen huis zit bleek achteraf ook nog eens een mooi voordeel. Zo kan je doordat je alles moet regelen natuurlijk ook wel eens iets vergeten. En dat is dan zo opgelost.

Na afloop van het heerlijke ontbijt worden we met de hele groep nog even vastgelegd op film. Just Hamming en Ricardo Postma maken een mooie bedrijfsfilm voor de Hoeve. Na een gezamenlijk harde “wij steunen de hoeve” in koor ,wat maar 3 x opnieuw hoefde, zwaait iedereen weer vol inspiratie en met een gevulde maag af.

Hema bedankt!