BBC BewegingCentrum Drachten

Beleef topsport op elk niveau!

Tekst: Alina de Boer – Frisse Oogst Communicatieregisseurs

Op de lange rijen fitnessapparaten in de grote sportzaal zijn de eerste mensen al fanatiek aan het sporten als Onijdes om stipt 8 uur het ontbijt opent. In de prachtige grote zaal van het bewegingscentrum kijken we door het panoramaraam uit over de groene omgeving. Op deze bijzondere locatie zijn we te gast bij een lid van het eerste uur: Bewegingscentrum Drachten.

Uitdaging voor iedereen

Rene en Natasja de Jong verwelkomen 6.500 bezoekers per week: ‘We zijn een sportieve gemeente’. Sinds 2000 laat BCD hier iedereen op z’n eigen manier topsport beleven. Van het jongste lid van 3½ jaar tot en met het oudste lid van 94 jaar. Rene vertelt: ‘We proberen iedereen uitdaging te geven’. Van kinderen die shows geven in De Lawei tot een van de eerste sportscholen die samen ging fietsen op de Alpe d’Huez. ‘We hebben het leukste werk wat er is: mensen laten sporten en bewegen’, vindt Rene.

Nieuwe leden

‘We blijven samenwerken en vernieuwen altijd. We zijn trots op ons gebouw en onze leden, die zorgen voor sfeer en schwung’, besluit Rene. Dat geldt natuurlijk ook voor de BBC, waarin we deze ochtend weer drie nieuwe leden verwelkomen: Just Hamming van JuistJust! Advocatuur en Advies, Sigrid Veenema van Trip Advocaten en Mirjam Talsma van WET Advocaten en Mediators. Een warm welkom voor deze drie advocaten!

Op adem komen in de Hoeve

Nelly Brouwer van de Ronald McDonald Hoeve sluit af met een stukje uit het gastenboek: ‘Spelen, douchen, fietsen op de rolstoelfiets en vrij met de rolstoel rondrijden in de Hoeve. We genoten vol overgave van de gemakken die de Hoeve te bieden heeft. Jarenlang was vakantie met ons zorgintensieve kind voor ons een opgave. We kwamen uitgeput thuis. Deze keer gingen we ontspannen en uitgerust naar huis. Bedankt dat jullie dit mogelijk maken!’.